Twee nieuwe hotels in het Oosterpark

Het Oosterpark krijgt er binnen afzienbare tijd twee hotels bij, in gebouwen die de universiteit heeft verlaten.

Het gaat om Mauritskade 57 en Mauritskade 61. Tot 2011 werden ze gebruikt door het Zoölogisch Museum van de Universiteit van Amsterdam. Door een fusie met de Leidse collega-instelling werden de Amsterdamse gebouwen overbodig.

Nummer 57 staat teruggelegen van de weg in het park. Het was oorspronkelijk het Laboratorium voor de Gezondheidsleer. 61 staat wel aan de Mauritskade; het werd gebouwd als Ontleedkundig Laboratorium. De panden dateren uit 1916 en 1908 en werden gebouwd door Publieke Werken. Ze zijn geen van beide monument.

Ontleedkundig Laboratorium

57 is gekocht door projectontwikkelaar COD, die er een hotel met 180 kamers van gaat maken. De gemeente is naar verluidt nog in gesprek met een geïnteresseerde partij voor nummer 61.

De twee hotels zouden het derde en het vierde worden die in het park staan, na hotel Arena en het hotel bij het Tropeninstituut. Nu er in de binnenstad een gedeeltelijke stop is gezet op nieuwe hotels, is deze plek aan de rand van het centrum interessanter geworden voor hotelontwikkelaars.

De noordrand van het Oosterpark gaat de komende tijd flink op de schop, los van deze twee veranderingen. Het stadsdeel wil het park ‘verdubbelen’ door de noordkant meer bij het bestaande park te betrekken. Daartoe moeten honderden bomen worden gekapt, wat uiteraard tot flink protest van bomenminnende buurtbewoners heeft geleid.

Bron: vastgoedmarkt.nl/….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *