1850-1940 | Wederopbouw | Na '65
  • architect
  • straat
  • stijl
  • functie
  • tools
  • Gereedschap

    Louis Naarstigstraat 1

    Datering:
    1960
    Architect:
    Evers, A. & G.J.M. Sarlemijn
    Bouwstijl:
    Bossche School
    Oorsponkelijke functie:
    School
    Status:
    Gemeentelijk monument

    Gebouwd als r.-k. kleuterschool, nu Sint-Henricusschool. De school hoorde bij de lagere scholen en de kerk in dit katholieke blok.

    Het achtkantige bijgebouw is gebouwd als speelpaviljoen.

    Evers en Sarlemijn pasten hier een matenstelsel toe dat ontwikkeld was door de architect Dom van der Laan. Die ging uit van het 'plastische getal', een driedimensionale variant op de gulden snede. Het verhoudingensysteem is typerend voor de traditionalistisch ingestelde Bossche School-stroming.

    De school is in 2017 gerenoveerd door Berger Barnett Architecten. De renovatie werd genomineerd voor de Gouden A.A.P. 2018 en uitgeroepen tot Schoolgebouw van het Jaar 2018.

    Bronnen & links:
    Laatste wijziging:
    november 2018
    Link Twitter Facebook E-mail

    Zoeken