1850-1940 | Wederopbouw | Na '65
  • architect
  • straat
  • stijl
  • functie
  • tools
  • Gereedschap

    Stadionplein 18

    Datering:
    1928
    Architect:
    Wils, J.
    Bouwstijl:
    Zakelijk expressionisme
    Oorsponkelijke functie:
    Postkantoor
    Status:
    Rijksmonument

    Oorspronkelijk was dit een hulppostkantoor, na de Spelen werd het (de noordelijke) dienstwoning bij het stadion.

    Het pand is in 2003 enkele meters naar het zuiden verplaatst in verband met nieuwbouw in de omgeving. Het staat bekend als het Olympiahuisje.

    In 2007 werd het in opdracht van eigenaar Stadsherstel gerestaureerd onder leiding van Willem van Gils van CASA architecten.

    Laatste wijziging:
    maart 2017
    Link Twitter Facebook E-mail

    Er zijn 2 afbeeldingen in de beeldbank van het Stadsarchief die gerelateerd zijn aan dit adres.

    Zoeken