Wat te doen met de dorpskerk

St. AugustinuskerkOp ilovenoord.nl verscheen een mooi artikel over de Augustinuskerk op de Nieuwendammerdijk. De kerk wordt waarschijnlijk volgend jaar ‘aan de eredienst onttrokken’, zoals dat heet: de katholieke gemeente verlaat de kerk.

Het gebouw uit 1889 van architect Tepe is een rijksmonument, evenals de pastorie ernaast. Alfred Tepe (1840-1920) was een echte kerkenbouwer: hij heeft er zo’n zeventig ontworpen, veelal in de stijl van de neogotiek. In Amsterdam is ook de Krijtberg aan het Singel van zijn hand.

De pastoor wil nog niet vertellen wat er met de kerk gaat gebeuren. De gemeente wil voortaan alleen nog de Stephanuskerk aan de Kamperfoelieweg gebruiken. Uit het artikel komt wel een beeld naar voren over de rol van de kerk in de dorpsgemeenschap.

http://www.ilovenoord.nl/2013/11/de-st-augustinuskerk-een-sprookje-op-de-dijk/

Update 15 april 2014: de kerk wordt een ‘Memorarium’.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *