Hippe modewinkel in voormalig hotel Kalverstraat

Enkele dagen voor de opening

Vorige week opende in een voormalig hotel in de Kalverstraat Urban Outfitters de deuren. Het is de eerste Nederlandse vestiging van de Amerikaanse modeketen, waarvan het assortiment volgens Wikipedia “has evolved from vintage, bohemian, retro, hipster, ironically humorous, kitschy apparel and furniture to include luxury brands and several designer collaborations”.

Het pand werd in 1879 ontworpen door Yme Bijvoets als hotel Adrian. In 1908 werd het verbouwd tot winkel door architect Jacques van Straaten, nu vooral bekend van de Bijenkorf.

Urban Outfitters is bepaald niet de eerste Amerikaanse modeketen met een Amsterdamse vestiging. Zo kwam eerder dit jaar Abercrombie & Fitch in het oude gebouw van Metz in de Leidsestraat. En vlakbij de Outfitters, in het voormalige Rokin Plaza, opent binnenkort Forever 21. We kunnen dus spreken van een kleine trend.

Urban Outfitters en Forever 21 hebben allebei ingangen aan zowel Kalverstraat als Rokin. Rokin Plaza heeft (met enig creatief redeneren) ook een hotelverleden: het staat op de plek waar in 1977 Hotel Polen ten onder ging in een catastrofale brand.

Bronnen: cult.thepostonline.nl/…, en.wikipedia.org/….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.